Home > Werken aan mijn carrière

Werken aan mijn carrière

Carrièreplanning kan vaak streberig overkomen. Maar wanneer je werken niet alleen ziet als pure noodzaak en de ambitie hebt jezelf verder professioneel te ontwikkelen is het zinvol om aan de toekomst te denken, ook wanneer de werkdruk dit moeilijk toelaat.

Creëer uw eigen professionele ontwikkeling met digitalHospital.nl

1. Maak een plan

Voor elk plan is het essentieel dat je een duidelijk doel in de toekomst voor ogen hebt. Wat voor werk wil je over bijvoorbeeld vijf jaar doen?

2. Ontwikkel een tijdpad

De volgende stap is het bepalen van je tussentijdse mijlpalen. Wat wil je bijvoorbeeld over een jaar hebben bereikt? En wat over twee jaar? Op die manier stel je jezelf haalbare doelen, voorkom je teleurstellingen en komt met elke mijlpaal het einddoel iets dichterbij.

3. Opleiding en training

Kijk voor elke mijlpaal wat er nodig is om die stap te zetten. Moet je werken aan je kennis en vaardigheden? Heb je een bepaalde promotie nodig?

4. Vraag support

Tegenslag is onvermijdelijk wanneer je ergens op uit bent. Zoek dan iemand die je kan ondersteunen en je weer bekrachtigd op weg kan helpen. Een loopbaancoach ziet misschien een mogelijkheid die op dit moment buiten je blikveld ligt.

Leid je professionele carrière naar uitmuntendheid