Home > De perfecte match

De perfecte match

Als het werven van gekwalificeerd zorgpersoneel al geen eenvoudige kwestie is, dan is het vinden van de perfecte match welhaast een onmogelijke queeste. Zeker wanneer we de vertrouwde wegen blijven bewandelen. Hieronder enige tips die u kunnen helpen verder te kijken dan de geijkte toets van functieomschrijving en kandidatenprofiel.

Tips voor een perfecte match

Wie bent u?

Om een match te verkrijgen is het uiteraard van belang dat de kandidaat een verleidelijk beeld heeft van uw zorginstelling. Het moet immers aantrekkelijk worden om voor u aan de slag te gaan. Zorg daarom dat in uw communicatie goed aangeeft waarin u zich onderscheidt van andere instellingen. Hoe zit het met de doorgroeimogelijkheden?

Flexibiliteit

Uiteraard selecteert u ten eerste op de harde criteria zoals opleiding, kwalificaties en ervaring. Niettemin kunt u tot aangename verrassingen komen wanneer u ook kijkt naar de competenties die niet direct gerelateerd zijn aan het profiel van de functie. Zo kan een kandidaat die u op gesprek heeft over een bepaalde functie heel goed inzetbaar zijn voor een andere.

Wat u vandaag kiest, kan al uw ochtenden verbeteren